• Welkom bij Fysiotherapie Speelman
  • Behandelruimte
    Voorzien van alle noodzakelijke apparatuur
  • Landelijk Gelegen
    maar
    Goed bereikbaar

Fysiotherapie Karin Speelman

ZOMER  2016:  OOK VOOR SPECIALE ONGEMAKKEN (bv urineverlies, ontlastingverlies, overmatige afscheiding, terugkerende blaasontstekingen, menstruatieklachten en nog veel meer ) KUNT U GEHEEL VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ MIJ. Binnenkort is er weer een inloopspreekuur op locatie Fysio Broekhuizen , niet alleen voor bekkenbodemklachten, maar ook voor oedeemklachten (te veel vocht vasthouden ergens in uw lichaam, diverse vormen). Schroom niet en gun uzelf een adviesconsult. Dit kan uiteraard ook op afspraak aan de Joncheerelaan 21, het bekende adres.

Ik ben een bevlogen en goed geschoolde vakvrouw met een luisterend oor en veel tijd voor U. In mijn praktijk hou ik me bezig met de volgende vakgebieden binnen de Fysiotherapie:

- streven naar een hoge klantvriendelijkheid en het eerste kwartaal van 2016 gaf u mij maar liefst een 9,5 . Dank u wel.

 

Certificaat

- fysiotherapie algemeen, dus alles op het gebied van het bewegingsapparaat
- fysiotherapie bij bekkenpijn (instabiliteit) en/of bekkenbodemklachten(veelal incontinentie)
- fysiotherapie bij oedeem(te veel vocht) , vooral middels lymfdrainage (ook Lymfapress en Lymftaping en Deep Oscillation)
- Mindfulness zonder aparte vergoeding 1 op 1 en vaak als onderdeel van uw behandeling bv bij Hyperventilatie.


Welkom
Met of zonder een verwijzing van huisarts of specialist kunt u een afspraak maken. Echter, als u zonder verwijzing komt, dient u eerst een soort toelatingsexamen af te leggen, wat wij screening noemen.Is er ooit in uw verleden sprake geweest van oncologie dan heeft u altijd een verwijzing nodig.

Dat is van belang om er zeker van te zijn dat u geen klachten heeft die mogelijk niet te verhelpen zijn met fysiotherapie of zelfs daardoor zouden kunnen verergeren.

U kunt telefonisch een afspraak maken via 0348-441562. Indien ik niet in de gelegenheid ben de telefoon op te nemen, wilt u dan alstublieft de voice mail inspreken, dan bel ik u absoluut terug.

Ook als u een afspraak wilt afzeggen, kunt u dit inspreken en de tijd die de Voice mail aangeeft, geldt als de afzegtijd. Indien u 12 uur of langer van te voren hebt afgezegd, ontvangt u geen nota voor het niet verschijnen op uw afspraak (anders breng ik u daarvoor 25 euro in rekening, ook in 2016 is dit het no-show tarief).

Als we tot de conclusie komen dat mijn zorgaanbod past bij uw hulpvraag maken we een eerste afspraak.
U dient daarvoor mee te nemen:
* uw verwijsbrief indien u die heeft
* uw verzekeringsgegevens / pasje zorgverzekeraar
* een geldig legitimatiebewijs
* een grote handdoek of 2 kleinere exemplaren

Deels samen met U maak ik een electronisch patientendossier aan en inventariseren we de hulpvraag tot in details. Doelen en subdoelen worden besproken en een gericht behandelplan kan worden gemaakt. De daaropvolgende afspraken zullen veelal 45 minuten duren. Soms moet u even wachten, want.... ik ben net de Lente, loop altijd iets uit.

 

Uitzicht 1

 

Algemene Fysiotherapie

Als fysiotherapeut ben ik een specialist in beweging. Bij mij kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om toename of ontstaan van klachten te voorkomen. Als fysiotherapeut behandel en begeleid ik u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Ook leert u door verantwoord te bewegen veel klachten te voorkomen of beperken. U kunt bij mij in de praktijk komen voor advies of behandeling..


Lees meer..

Oedeem Fysiotherapie

OEDEEM = te veel vocht in weefsel. Een mooi woord voor een vervelende situatie die bij verschillende ziektes en aandoeningen kan optreden. Heb je eind van de dag wat dikkere voeten als je achter een toonbank staat voor je werk dan is dat niet heel vreemd, maar voorkomen dat het erger wordt is wel van belang. Vaak is een eenmalig bezoek aan mijn praktijk en wat gerichte tips en adviezen dan nog voldoende. Is er iets meer aan de hand..


Lees meer..

Bekken Fysiotherapie

Bekkenpijn/instabiliteit kan optreden tijdens de zwangerschap, maar kan ook voorkomen bij mannen en bij kinderen en bij niet zwangere vrouwen. Veelal is er onvoldoende stabiliteit en controle rond het bekken en het middel doordat de verschillende spiergroepen die daarvoor zouden moeten zorgen te zwak en/of te traag zijn geworden. Meestal zijn ze iets te traag en daarvoor zijn gerichte oefeningen nodig om de tegenwoordig zo mooi geprezen Core Stability te verbeteren.


Lees meer..